hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Volt államtitkárok Pintér bérrendezési munkacsoportjában

Két korábbi államtitkár is tagja annak a munkacsoportnak, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter az egészségügyi bérek rendezésének érdekében hozott létre – értesült a MedicalOnline. Úgy tudjuk, a tagokat csütörtökre hívták meg a Belügyminisztériumba.

Csütörtökön értekezlet lesz a Belügyminisztériumban, ahol Pintér Sándor belügyminiszter meghívására először ülnek össze annak a bizottságnak a tagjai, akik azt kapják feladatul, hogy dolgozzák ki, miként lehetséges a bérek rendezése az egészségügyben – értesült a MedicalOnline.

A munkacsoportba két ex-államtitkárt is invitált a tárca vezetője. Ónodi-Szűcs Zoltán 2015-2018-ig, az Orbán-kormány harmadik ciklusa idején felelt az Emberi Erőforrások Minisztériumában az egészségügyért, míg Kincses Gyula 2007 októbere és 2008 májusa között volt a második Gyurcsány-kormány ágazati államtitkára. Ónodi jelenleg a Debreceni Egyetem egészségügyi koordinációs kancellárhelyettese, míg Kincses a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A team tagja lesz Szentes Tamás korábbi, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár is, aki most a Margit kórház mb. főigazgatója, és akit az emberi erőforrások minisztere május végén hívott vissza arról a posztjáról, amelyben a Bajcsy-Zsilinszky és a Péterfy Sándor utcai kórházak integrációját készítette elő.

Úgy tudjuk, a bizottságba több egyenruhást is delegált a belügyminiszter, így többek között dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagyot, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főigazgatóját.

Lapunk úgy értesült, hogy Pintér Sándor több szakmai csoportot is életre hívott az utóbbi hetekben, amelyek az egészségügy reformjával foglalkoznak. Hasonló, az átalakítást előkészítő munka folyik az Emberi Erőforrások Minisztériumában is, amiről Kásler Miklós miniszter számolt be a tárca egyik sajátgyártású videóinterjújában, ahol arról beszélt, hogy az tárcánál „zajlik az egészségügy átalakítása a belső műhelyekben”, amire immár két éve készülnek, most pedig a koronavírus-járvány felgyorsította ezt a munkát – fogalmazott a múlt héten az Emmi vezetője.

Tarcza Orsolya
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink