hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Velkey nem számít kritikus helyzetre, mert magas az átoltottság

A második, harmadik hullámoknál tapasztalt rendkívüli helyzetekre nem kell számítanunk – közölte a Magyar Nemzettel Velkey György.

– Az országos védekezés rendkívül összetett feladat, több terület összehangolásával zajlik másfél éve, és már kiderült, hogy a harmadik hullám után előnyösebb újraindulást eredményezett. Számos járványügyi döntés határozottan, gyors ütemben született Magyarországon. Gyorsasága miatt is kiemelendő az oltási programunk, amelynek a hatékonyságra utaló eddigi eredményei alapján a negyedik Covid-hullám küszöbén nem az aggodalomra, hanem a bizakodásra van okunk – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, aki a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. A Semmelweis-díjas szaktekintély felidézte: az előrejelzése szerint ősz elejére hozzánk is bizonyosan megérkezik a koronavírus-járvány Európa több országában már megjelent újabb hulláma.

Az állami kitüntetéssel elismert gyermekgyógyász, intenzív terápiás szakorvos szerint ezúttal abban reménykedhetünk, hogy nem lesz olyan magas a fertőzöttség szintje, így nem várhatók olyan kritikus helyzetek, mint amilyenek az előző hullámok idején előfordultak az egészségügyben is.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink