hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Velkey lesz a főváros egészségügyi bizottságának elnöke

Velkey György kapta meg Pesti Imre mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben.

Velkey György egészségpolitikus kapta meg pénteken a fővárosi kormányhivatal élére kinevezett Pesti Imre képviselői mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben. Pesti Imre az október 3-ai önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP fővárosi területi listájáról szerzett mandátumot a közgyűlésben, a politikust azonban január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezték ki a fővárosi kormányhivatal élére. Pesti Imre az összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel január 1-jei hatállyal lemondott közgyűlési tagságáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.Velkey György

A jelölőszervezet azt kérte, hogy a mandátumot Velkey Györgynek adja ki a Fővárosi Választási Bizottság. Az FVB pénteken kiadta a mandátumot a Fidesz-KDNP politikusának. A határozat ellen az Országos Választási Bizottsághoz lehet jogorvoslatot benyújtani. A jogorvoslatok lezárulta után az új képviselő várhatóan a Fővárosi Közgyűlés január 31-i ülésén teheti le képviselői esküjét.

Velkey György jelenleg a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. Az új képviselő várhatóan megkapja a főváros egészségpolitikai és szociális bizottságának elnöki posztját is, amelyet korábban Szentes Tamás (Fidesz-KDNP) töltött be, akit Pesti Imre utódjaként az ágazatért felelős főpolgármester-helyettessé választottak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink