hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Végleges: Nagy Anikó már nem államtitkár

A csütörtökön este megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy a köztársasági elnök jóváhagyta az egészségügyért felelős államtitkár lemondását.

Tíz nappal ezelőtt, október 2-án jelentette be Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár, hogy benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek. Mint közölte, a jövőben vissza szeretne térni a gyermekek gyógyításához.

A Magyar Közlöny legutóbbi számából kiderül, hogy Áder János köztársasági elnök október 8-án, október 12-ei hatállyal megszüntette Nagy Anikó megbízatását, amelyet még aznap ellenjegyzett Orbán Viktor miniszterelnök.

Nagy Anikó a kormány hivatalos lapjából értesült a döntésről – tudta meg lapunk. Lemondásakor az államtitkár úgy nyilatkozott, hogy főigazgatóként szeretne visszatérni a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ám kinevezéséről – amelyről Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek kellene döntést hoznia – egyelőre nincs hír.

Lapértesülések szerint a lemondott államtitkár posztjának várományosa Horváth Ildikó, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink