hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Várja a nyugdíjasokat az egészségügy

Kórházakból is érkeztek jelzések az alkalmazottak utánpótlása érdekében – írja a nyugdíjas-szövetkezetek kapcsán a Magyar Idők.

Széles körben elérhetővé válnak az eddig létrehozott nyugdíjas-szövetkezetek augusztustól, az idősek egyebek mellett közös internetes felületen, valamint a médiából és tájékoztató kampányok útján értesülhetnek a munkalehetőségekről – mondta a Magyar Időknek Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diák­ész) elnöke.

– Nemcsak a leendő munkavállalók, de a munkaadók körében is népszerűsítik az új modellt. A magánszektor szinte minden ágazatában nagy az érdeklődés a tapasztalt, nyugdíjas munkavállalók iránt, azonban kórházakból, iskolákból is érkeztek jelzések az alkalmazottak utánpótlása érdekében – hívta fel a lap figyelmét Fiák István. Az oktatási, egészségügyi intézményeknek is segítséget jelenthet a munkaerőhiány orvoslásában a szövetkezeti forma, mivel csak a bérköltség terheli az intézményeket, ráadásul mivel a szövetkezettel állnának szerződésben, dologi kiadásként lehetne elkönyvelni az ezzel járó kiadásokat.

Ugyanakkor ehhez szükség van az egészségügyi államtitkárság hozzájárulására is. Adminisztrá­ciós oldalról azért kedvező a szövetkezeti forma, mert a HR-tevékenységet, valamint a bérszámfejtést is a szövetkezet végzi. Fiák István hozzátette: a legtöbb munkavállalóra szeptembertől számítanak, egyfelől azért, mert addigra ismerik meg az érintettek szélesebb körben a szövetkezeti forma előnyeit, másfelől szeptembertől a diákok többsége visszaül az iskolapadba, így az üres álláshelyek száma megugrik.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink