hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Újabb orvosi rendelők újulhatnak meg vidéken

Változatlan formában lesz elérhető az orvosi rendelő fejlesztési pályázat a 2022. január 3-án új ciklussal induló Magyar Falu Programban.

A Magyar Falu Program új pályázatai 2022. január 3-tól lesznek elérhetőek. Változatlan formában lesz elérhető az óvodai épület, a faluház, a művelődési- és a kultúrház fejlesztésének lehetősége, valamint az orvosi rendelő fejlesztési pályázat. A kedvezményezettek az önkormányzatok, amelyek a növekvő ingatlanárak miatt a magasépítési beruházások esetében megemelt támogatási összegre nyújthatnak be igényt. Könnyítés számukra, hogy a Támogatói Okirat kibocsátásához nem szükséges az építési engedély megléte, elég az engedélyezési eljárás elindításának igazolása.

Továbbra is lehet pályázni közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre, valamint bértámogatásra, kommunális eszközök beszerzésére, óvodai játszóudvarok és közterületi játszóterek kialakítására. Az önkormányzatok számíthatnak a szolgálati lakásépítése, valamint a tanya- és falubusz beszerzésére irányuló pályázatokra.

 

(forrás: Országos Sajtószolgálat, Miniszterelnökség)
hirdetés

Könyveink