hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Új rendelő épült, és eszközöket kapott egy kórház Budapesten

Befejeződött a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új rendelőintézetének építése, és több mint 550 millió forint értékben kapott eszközöket a Károlyi Sándor Kórház.

Az Egészséges Budapest Program keretében több mint 550 millió forint értékben kapott orvostechnológiai és informatikai eszközöket a budapesti Károlyi Sándor Kórház.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken, az intézményben tartott, korlátozottan nyilvános sajtótájékoztatón közölte, az eszközbeszerzés mellett két lépcsőben infrastruktúrafejlesztés is megvalósul a kórházban. Az épület felújítására, valamint orvostechnikai és informatikai eszközök beszerzésére 285 millió forintot kapott a szakrendelő, amelyben jelenleg is zajlik az eddig üresen álló 7. emelet beépítése, ahol fizikoterápiát végeznek majd, valamint bővül a tüdőgyógyászati szakrendelés is.

Kaszás Edit, a Károlyi Sándor Kórház főigazgatója azt hangoztatta, remélik, hogy a megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően az újpesti Károlyi kórház meghatározó intézménye lehet az észak-pesti régiónak.

A sajtóanyag szerint a kórház az eszközbeszerzések során betegágyakat, betegőrző monitorokat, EKG- és ultrahangkészülékeket, defibrillátorokat, laboratóriumi és ápolási eszközöket, valamint számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat, laptopokat, wifi-eszközöket, digitális képtároló és továbbító rendszert és videókonferencia berendezést kapott. Folyamatban van továbbá a kórház két épületszárnya között egy összekötő folyosó építése, amely várhatóan 11 milliárd forintba kerül majd, valamint felújítanak egy régi épületet, és épül egy új szárny is, ezekre várhatóan 9,8 milliárd forintot fordítanak.

Elkészült a Bajcsy kórház rendelője

Befejeződött a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új szakrendelőjének építése, a beruházásra 5,8 milliárd forintot fordított a kormány. Az emberi erőforrások minisztere a kórházban tartott pénteki, korlátozottan nyilvános sajtótájékoztatón azt mondta, az utolsó tíz évben arra törekedtek, hogy ez az intézmény visszanyerje régi státuszát, 1932-es megnyitásakor ugyanis az ország legkorszerűbb kórházának számított.

A kormány által indított egészségügyi fejlesztések nem csak erre a kórházra vonatkoznak, hiszen az Egészséges Budapest Program (EBP) célja központi forrásól megújítani a főváros és Pest megye egészségügyi intézményeit; centrumkórházakat, kórházakat és 32 járóbeteg-szakrendelőt. A Bajcsy-Zsilinszky kórházban az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult, a most elkészült szakrendelő alapjait 2018-ban rakták le. A kormány 3,2 milliárd forintot biztosít a rendelő bútorainak, orvostechnikai eszközeinek és informatikai megoldásainak beszerzéséhez.

Stubnya Gusztáv, a kórház főigazgatója elmondta, hogy Kőbánya és a XVII. kerület, valamint a Pest megyei agglomeráció egy részében lakó mintegy 240-250 ezer ember ellátásáért felelnek. A kórház működteti a X. és a XVII. kerületi, valamint a monori és a gyömrői szakrendelőt is. A Maglódi út és a Lavotta utca sarkán lévő új, 5500 négyzetméteres szakrendelőbe megkezdődött az eddig a kőbányai egészségházban és a kórházban működő járóbeteg-szakrendelések átköltöztetése.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink