hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Új mentőállomást alakítanak ki Révfülöpön

Új mentőállomást alakítanak ki Révfülöpön kormányzati támogatással, jelentették be a Balaton-parti településen tartott sajtótájékoztatón.

A kormány bruttó 63,5 millió forinttal támogatta egy ideiglenes mentőállomás feltételeinek kialakítását Révfülöpön, és ezzel párhuzamosan elindul egy végleges, modern mentőállomás létesítésének tervezése is.

Eddig Balatonfüred és Keszthely között állandó mentőállomás nem volt, csak szezonálisan működött mentőpont. Azonban a hagyományos értelemben vett szezonon kívül is egyre többen járnak már a térségbe, sőt, részben a koronavírus-járványnak köszönhetően többen költöztek nagyvárosokból is a Káli-medencébe, így igény mutatkozott a magasabb szintű ellátásra – mondta el a sajtótájékoztatón Navracsics Tibor, a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje.

Mindenkinek az az érdeke, hogy minél hamarabb és minél közelebbről érkezzen a segítség – fogalmazott Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Elmondta: a mentőszolgálat adataiból is látszik, hogy a térségben nem csak a nyári időszakban kell megerősíteni a mentést. Tájékoztatása szerint Veszprém megyében a mentők tavaly 48 ezer feladatot láttak el, emellett további mintegy 56 ezer koronavírus-mintavételt végeztek több ezer kilométert megtéve.

A főigazgató az MTI-nek elmondta: az ideiglenes mentőállomás még a nyári szezon előtt megkezdi működését. Kezdetben egy mentőgépkocsi áll szolgálatba, de a későbbiekben akár több egység is dolgozhat Révfülöpről.

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere kiemelte: a végleges mentőállomás megépüléséig önkormányzati ingatlanon működhet az ideiglenes mentőállomás, ahol kulturált szálláshelyet és telephelyet alakítanak ki a mentődolgozók számára.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink