hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Új főigazgató a gyógyszerészeti intézet élén

Szepezdi Zsuzsanna helyett mától dr. Kőszeginé dr. Szalai Hilda az OGYI első embere.

Török Krisztina a Gyógyszerészeti, Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója visszavonta Szepezdi Zsuzsanna vezetői megbizatását és dr. Kőszeginé dr. Szalai Hildát bízta meg az Országos Gyógyszerészeti Intézet irányításával.

dr. Kőszeginé dr. Szalai Hildadr. Kőszeginé dr. Szalai Hilda

1978-ban végzett a SOTE Gyógyszerésztudományi Karán. 1983-ban védte meg egyetemi doktori, majd 1999-ben Ph.D értekezését. Gyógyszerellenőrzés szakon szakgyógyszerészi képesítést és a Corvinus egyetemen egészségügyi menedzsment másoddiplomát szerzett.1979 óta az Országos Gyógyszerészeti Intézetben dolgozik, 2002 óta az intézet Gyógyszerminőségi Főosztályának vezetője. Szakmai titkára a Magyar Gyógyszerkönyvi Bizottságnak, és tagja a Magyar Gyógyszerkönyvi Bizottság kémiai albizottságának.

Tagja az Európai Gyógyszerkönyvi Bizottságnak, melynek 3 évig alelnöki funkcióját is betöltötte. Szakértőként tevékenykedik az Európai Gyógyszerkönyvi Bizottság szabadalom alatt lévő gyógyszeranyagokal foglalkozó szakértői csoportjának. 2002 - 2008 között az Európai Gyógyszerésztudományi Szövetség (EUFEPS) Végrehajtó Bizottságának tagja. Vezetőségi tagja az EUFEPS Bioekvivalencia és Hatóanyag-kioldódás munkacsoportjának. Alelnöke a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeranalitikai Szakosztályának. Tagja az MTA Kémiai Osztály Analitikai Kémiai Bizottságának.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink