hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Új egészségügyi javaslat terjed a folyosón

Amellett, hogy a kormány teljesen szétválasztaná az állami- és magánegészségügyi ellátást, van egy másik terv is, amiről kormánypárti képviselők beszélnek név nélkül a Parlamentben, írja a hvg.hu alapján a Portfolio.

Rétvári Bence államtitkár legutóbbi szavaiból azt lehet kiolvasni, hogy az átalakítás végső célja, hogy közkórházakban csak közellátást lehessen igénybe venni. De van egy másik terv is, ami a hvg.hu információi szerint a Parlament folyosóján elkapott, névtelenséget kérő fideszesek mesélnek és mindez már egy törvényjavaslatban létezik.

A javaslat még nincs a parlament előtt és társadalmi véleményezésre sem bocsátották. Lényeges pontja, hogy: közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást, (...) a szabad kapacitás meglétét és mértékét, vita esetén, a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles bizonyítani.


Ebből az olvasható ki, miszerint az alternatív javaslat értelmében a szabad kapacitások terhére megengedett a magánellátás az állami intézményben, írja a lap.

(forrás: hvg.hu, Portfolio)
hirdetés

Könyveink