hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Úgy tűnik, sokan nem írták alá az új szerződéseket

A Telex arról ír, hogy leáll az abai szakrendelő működése, a hvg.hu szerint a budapesti Szent Imre Kórházban is sokan nemet mondtak az aláírásra.

Fel kellett függeszteni az abai szakrendelő működését, miután az azt működtető cég hét kisebbségi önkormányzati tulajdonosa megakadályozta az egészségügyi szolgálati jogviszonyra való áttéréshez szükséges munkaszerződés aláírását – írja sajtóközleményében az abai önkormányzat, amelyet a Telex idéz.

Az egészségügyi dolgozók korábbi jogviszonyát március elsejével váltotta fel az új egészségügyi szolgálati jogviszony, aki éjfélig nem írja alá az új szerződést, annak megszűnik a munkaviszonya. Az átállás ugyanakkor korántsem megy zökkenőmentesen, leginkább azért, mert sokan az utolsó pillanatban kapták meg a szerződésüket, és sok részlet is csak az utolsó időszakban lett világos.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el. A Facebookon azt írták: Mi lekapcsoltuk a villanyt. (A Facebook-bejegyzést a kórház Facebook-oldalán azóta elérhetetlenné tették.)

A 444.hu-nak a Szent Imre Kórház is reagált. Azt írták, dolgozóik döntő többsége – orvosok és ápolók – már aláírták az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. – Mint más egészségügyi intézményekben, a Szent Imre Kórházban is szinte csak a legjobban leterhelt ellátási területen jelentkeztek problémák. Az új jogviszony kapcsán kizárólag az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon került sor nagyobb arányú pályaelhagyásra. Az ott dolgozó 28 orvos közül mindösszesen 5 orvos és két rezidens távozik, az 54 szakdolgozóból pedig 17-en döntöttek a távozás mellett. Az ellátás zavartalansága házon belüli átcsoportosításokkal biztosított. A részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi. Az üres álláshelyek betöltése folyamatos – állt válaszukban.

(forrás: Telex, hvg.hu, Facebook, 444.hu)
hirdetés

Könyveink