hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Súlyos problémák vannak a gyermekpszichiátriai kezelésekkel

Súlyos, az alapjogokat érintő problémák sora merül fel a kötelező és önkéntes gyermekpszichiátriai kezelésekkel kapcsolatban, közölte az alapvető jogok biztosa szerdán Szegeden.

hirdetés

Székely László a helyetteseivel Csongrád megyében tett kétnapos munkalátogatásának tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón elmondta, a tervek szerint a témában még az idén minden érintett, az Igazságügyi Minisztérium, az egészségügyi államtitkárság és az orvostársadalom képviselőinek bevonásával szakmai konferenciát szerveznek. A hivatal Kúriával közösen munkacsoportot hozott létre, amely áttekinti az országos gyakorlatot, és javaslatot tesz a kötelező gyógykezelésre vonatkozó nem peres eljárás szabályainak módosítására, tudatta Székely László.

Az alapjogi biztos kifejtette, munkatársaival a megyeszékhelyeken tett látogatásai során azokat a helyszíneket keresik fel, ahol leginkább sérülhetnek az alapvető jogok, az emberi jogok. Azokban a városokban, amelyekben működik büntetés-végrehajtási intézet, oda is ellátogatnak, hogy tájékozódjanak a fogvatartottak és az ott dolgozók helyzetéről.

A Szegedi Fegyház és Börtön az, ahol a tényleges életfogytiglanra ítélt fogvatartottak is élnek egy speciális részlegben. Az ombudsman úgy fogalmazott, összességében igen jó benyomásai voltak arról, miként lehet ezt a nagyon súlyos büntetést a lehetőségekhez képest humánusan végrehajtani.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink