hirdetés
2021. szeptember. 29., szerda - Mihály.
hirdetés

Rekord összegű egyéni befizetés az egészségpénztáraknál

Rekord összegű befizetés érkezett az egészésgpénztárakhoz az első negyedévben, közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége.

A több mint 930 ezer egészségpénztári tag 8 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapította egészségügyi célú befizetéseit az idei első negyedévben, ami rekord összegnek számít, közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség) hétfőn, első negyedéves eredményei alapján.

    A tájékoztatás szerint a Pénztárszövetség egészségpénztári tagjainál a befizetések összege az év első három hónapjában meghaladta a 9,6 milliárd forintot, aminek több mint 80 százalékát az egyéni befizetők biztosították. Az első negyedéves egyéni befizetés az utóbbi 5 év legerősebb évkezdését jelenti az egészségpénztári szektorban. A szövetség szerint a megemelkedett összeg arra mutat, hogy egyre többen fogják használni pénztári juttatásaikat.

A közlemény idézi Nagy Csabát, a Pénztárszövetség elnökét, aki elmondta: az emberek egyre tudatosabban használják az egészségpénztárak által kínált lehetőségeket. Tavaly sokan fordították befizetéseiket a szükséges gyógyszerek, vitaminok beszerzésére. Az elnök szerint a nyári szezonhoz érve sem érdemes a pénztártagoknak megfeledkezni az egészségpénztárakról, a befizetések nyáron is számos célra felhasználhatók, például utazás előtti védőoltásokra, vagy akár a túlzott napozás miatt szükséges krémre.

A befizetések után az éves személyijövedelemadó-bevallás során igényelhető a 20 százalékos adó-visszatérítés, a maximum 150 ezer forintos határig - hívta fel a figyelmet.

A Pénztárszövetség tagjai vagyon és taglétszám szerint is a teljes hazai önkéntes nyugdíjpénztári szektor 97 százalékát teszik ki. Egészségpénztári területen ugyanez az arány 90 százalék.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink