hirdetés
2020. december. 05., szombat - Vilma.
hirdetés

Pénzhez jut az EMMI is

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,669 milliárdot használhat fel a tavalyi maradványból, derül ki a közlönyből.

A 2015-ös büdzsének a központi költségvetési szervek kötelezettségvállalással nem terhelt 42,2 milliárd forintnyi maradványából 21,7 milliárd további intézkedésig nem használható fel, 20,5 milliárd azonban a különböző költségvetési fejezeteknél marad, derül ki a pénteki Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatból.

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok 2015. évi költségvetési maradványának felhasználásáról szóló kormányhatározat szerint a tavalyi maradványból az Országgyűlés fejezet 3,373 milliárdot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,669 milliárdot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,667 milliárdot, a Nemzetgazdasági Minisztérium 2,592 milliárdot, a bíróságok 2,591 milliárdot használhatnak fel.

A legkisebb összegek a Magyar Művészeti Akadémiánál (41 millió forint), az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál, illetve a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál (33-33 millió), a Magyar Tudományos Akadémiánál (15 millió) és az Alkotmánybíróságnál (10 millió) maradtak.

A kormányhatározat szerint tucatnyi olyan költségvetési intézmény van, amelynél vagy nincs kötelezettségvállalással nem terhelt tavalyi maradvány, vagy pedig további intézkedésig nem használható fel.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink