hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Összefogott a magán és az állami egészségügy a Belvárosban

Évente egy alkalommal térítésmentesen vehetik igénybe a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat a fővárosi V. kerület lakosai.

Mindez annak az egyedülálló megállapodásnak köszönhető, amelyet hazánk vezető komplex magánegészségügyi szolgáltatója, az Affidea Magyarország kötött Belváros-Lipótváros Önkormányzatával. Az MR- és CT-vizsgálatok modern eszközhátterét, a berendezések biztonságos és szakszerű üzemeltetését, valamint a leletek elkészítését az Affidea biztosítja. A megállapodás keretében elérhető képalkotó diagnosztikai vizsgálatokkal számos népbetegség korán felismerhető és pontosan diagnosztizálható.

Leitner György, az Affidea Magyarország ügyvezető igazgatója az együttműködés kapcsán hangsúlyozta: „Az önkormányzat és az Affidea együttműködése kiváló példája annak, hogy az állami egészségügy és egy piacvezető magánegészségügyi szolgáltató összefogása milyen kézzelfogható ellátási előnyökhöz juttathatja akár egy teljes kerület lakosságát”. Hozzátette, az egyedülálló kezdeményezés révén az európai viszonylatban is legmodernebb CT- és MR-képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat a belvárosi páciensek rövid ügyintézési idővel és díjmentesen érhetik el.

A vizsgálatokat helyben, az V. kerületben végzik: a CT-berendezést a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat (BLESZ) Hercegprímás utcai rendelőintézetébe telepítette az Affidea, az MR-vizsgálatok pedig a Szabadság téren, az Affidea Bank Center Egészségközpontban történnek.

A BLESZ-ben üzemelő CT-berendezés a Siemens Healthineers gépcsalád egyik legújabb fejlesztése. Rendkívül alacsony sugárterheléssel működik, ezért különösen alkalmas olyan betegek ellátására, akiknél fontos a dózist lehető legalacsonyabb értéken tartani, például tüdő-, vastagbél- és onkológiai szűrések esetén. A CT-berendezés „ónszűrője” egyedülálló világszabadalom, amely a CT-képalkotásban ma már alapkövetelménynek számító iteratív rekonstrukciós eljárással együtt biztosítja a rendkívül alacsony sugárterhelési dózist.

A CT-berendezés megvásárlását, telepítését, szakszerű és biztonságos üzemeltetését, valamint a leletek elkészítését is az Affidea garantálja.

Az MR mágneses rezonancián alapuló képalkotó diagnosztikai eljárás, amelynek jelenlegi ismeretek szerint nincs káros mellékhatása. Megbízható, kontrasztos felbontású képet készít a különböző lágyrészekről, így segíti a helyes diagnózis felállítását és terápia meghatározását. Többdimenziós képalkotásra is lehetőséget ad, alkalmazása különösen gyakori az idegrendszeri, mozgásszervi, emlő, hasi és kismedencei szervek elváltozásainak kimutatására, illetve rendszeres szűrésére. Az MR-berendezés a teljes test szűrővizsgálatára is kiválóan alkalmas. Az MR- és a CT-vizsgálat egyaránt teljesen fájdalommentes.

A Belváros Önkormányzata az V. kerületben állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen ott élő, 14. életévüket betöltött lakosok vizsgálati költségeit vállalja át évente egy alkalommal – szakorvosi beutaló alapján.

A vizsgálatokhoz egyszerűen és gyorsan hozzáférhetnek a jogosultak: a BLESZ szakorvosának beutalójával az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában kérhetik a vizsgálat elvégzésére jogosító igazolás kiadását. A kérelmet azonnal elbírálják, és az igazolással személyesen egyeztethető a vizsgálat időpontja a Hercegprímás utcai rendelőintézetben. A gyors ügymenethez hasonlóan az előjegyzés is rendkívül rövid határidővel, a tervek szerint 1-2 héten belül megvalósul.

A gépek próbaüzeme sikeres volt, tehát a belvárosiak már május 27-től igényelhetik az ingyenes vizsgálatokat.

A 28 évvel ezelőtt Magyarországon alapított Affidea ma már nemcsak hazánk, de Európa piacvezető magánegészségügyi szolgáltatója is: a kontinens legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai eszközparkját üzemelteti, 16 ország több mint 246 egészségközpontjában 4,4 millió pácienst lát el évente. Magyarországon széles körben kínál egészségügyi szolgáltatásokat ügyfelei számára a legmodernebb prevenciós szűrésektől a 30 szakorvosi területet felölelő járóbeteg-szakellátáson át egészen az országos lefedettségű vállalat-egészségügyi szolgáltatásokig. Központjaiban évente 750.000 diagnosztikai vizsgálatot végeznek.

hirdetés

Könyveink