hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Öregedj hosszan!

A 2014-es Artritisz Világnapról - melynek jelszava „Élj jobban, öregedj meg szépen” - emlékezik meg a Népszava az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet rendezvényéről tudósítva.

Az artritisz név mögött sokféle, különböző súlyosságú betegség rejtőzik – emlékeztet a lap. A reumatoid artritisz, vagy idült sokízületi gyulladás egy krónikus, életfogytig tartó betegség, egyben az artritiszek legsúlyosabb kórformája. Tünetei nem merülnek ki enyhe ízületi fájdalmakban. A betegség nemcsak az életminőség romlásához, a keresőképesség elvesztéséhez vezet: az RA-s betegek élettartama közel 10 évvel rövidebb az átlag népességénél.

A Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet parkjában rendezett világnapi összejövetelen Prof. Dr. Poór Gyula, az ORFI főigazgatója arról beszélt: „Forradalmi áttörés után vagyunk, jó kezeléssel ma már nem csak a gyulladásos tüneteket, a fájdalmas mozgáskorlátozottságot tudjuk oldani a kezeken, gerincen vagy a láb ízületein, de a betegség progresszióját is meg tudjuk gátolni” – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink