2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Orbán vállalja a felelősséget, működőképes marad az egészégügy

Minden magyar megkapja a tisztességes ellátást – fogalmazott a Magyar Hang szerint a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a miniszterelnök megismételte, hogy minden technikai eszköz rendelkezésre áll – lélegeztetőgép, ágyak, maszkok, védőfelszerelés –, „de ember annyi van, amennyi”. Azt pedig meg lehet nagyjából becsülni, hogy változatlan állapotok mellett mennyi beteget tudnak úgy ellátni, hogy esélyük maradjon a gyógyulásra.

– Nem mindegy, hogy egy orvosra és ápolóra mennyi beteg jut, amíg megfelelően el tudja látni, ezért volt szükség a bevezetett szigorításokra. Ezekből is a kulcs a kijárási tilalom, „amit senki sem szeret, a 14. nap környékén nagyon nehéz lesz”. – Merem vállalni a felelősséget azért a mondatért, hogy 99 százalék feletti az esélye, hogy az egészségügy működőképes marad és minden magyar megkapja a tisztességes ellátást – fogalmazott a Magyar Hang szerint.

Orbán Viktor elmondta, hogy 6600-nál is több ember van jelenleg kórházban, közülük 518-an vannak lélegeztetőgépen. Legutóbb a műszaki egyetem diákjait mozgósították arra, hogy ők „egyfajta taxisofőrként” szállítsák a medikus diákokat, akik leveszik a mintákat. Eddig 400 diákot vetettek be ezekre a munkálatokra.

A vakcina ügyéből a kormányfő szerint nem szabad politikai csatározást csinálni, „hogy kelet vagy nyugat”, a kormány alapvetése, hogy minél több legyen az oltóanyagból. Miután az oltás nem lesz kötelező, mindenki eldöntheti majd, hogy miben bízik, egy amerikai cégben vagy másban. A kormány célja, hogy legyen választási lehetőség. Az egészségügyben dolgozókat oltják be elsőként, jelezte a miniszterelnök.

(forrás: Magyar Hang)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés