hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Orbán: Tudósaink egyelőre elleneznek bármilyen komolyabb lazítást

Hétfőn döntés születhet a december 11. utáni szabályokról és a karácsonyi időszakról, mondta el a kormányfő a Kossuth Rádióban az Index szerint.

Orbán Viktor szerint a vakcina és a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, így keleten és nyugaton is tárgyalni kell. Mindent meg fogunk tenni, hogy vakcina a lehető leggyorsabb módon legyen, jelentette ki. Hogy gyors és megbízható vakcina minél hamarabb bevezetésre kerülhessen, megnyitják a Vakcinainfó portált, ahol lehet regisztrálni, de azt leszögezte, nem a regisztráció sorrendjében lesz az oltás beadása.

Azért kell regisztrálni, hogy tudjuk, az önkéntes vakcinára mekkora lesz a kereslet, mondta a kormányfő. Arra a kérdésre, hogy Magyarországon kik kapnak először vakcinát a miniszterelnök azt mondta: először az egészségügyi dolgozók, majd a súlyos betegek fogják megkapni a vakcinát, utánuk jön majd mindenki más.

Orbán Viktor azt mondta, hogy ma eegyeztet az Egészségügyi Tudományos Tanáccsal és szombaton lesz még két-három találkozója, ahol már gazdasági szakemberekkel is tárgyal a lehetséges karácsonyi lazításokról. Mint mondta: vasárnap  egy megbeszélés készíti majd elő a hétfő reggel 6 órakor kezdődő operatív törzs-ülést, ahol döntés születhet a december 11. utáni szabályokról és a karácsonyi időszakról.

A kormányfő úgy fogalmazott: Annyit elárulhatok, hogy a tudósaink egyelőre elleneznek bármilyen komolyabb lazítást.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink