2024. április. 24., szerda - György.

Orbán: Január 11-éig maradnak a szigorú korlátozások

Az operatív törzs ma reggeli ülésén úgy döntöttek, hogy január 11-éig maradnak a szigorú korlátozások – jelentette be Facebook-oldalán a miniszterelnök.

Egy hónap telt el a korlátozó intézkedések bevezetése óta, továbbra is harcban állunk a koronavírussal – ezekkel a szavakkal kezdte a videó bejelentkezését a kormányfő.

Tudósokkal, professzorokkal és szakemberekkel történő egyeztetések nyomán az operatív törzs úgy döntött, hogy 2021. január 11-éig meg kell hosszabbítani a jelenleg is érvényben lévő szigorú korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor. Hivatalos Facebook-oldalán közzétett videójában a miniszterelnök hangsúlyozta: az este nyolc és hajnali öt óra közötti kijárási korlátozás is érvényben marad, hogy ez alól a szenteste kivétel lesz-e, arról december 21-én születhet döntés.

Az viszont már most egészen biztos, hogy a szilveszteri bulikat és utcabálokat nem lehet megtartani – jelentette be a miniszterelnök, aki úgy fogalmazott: néhány buliért nem tehetjük kockára az elmúlt hónapokban elért eredményeinket.

Belátható távolságban van a vakcina – folytatta Orbán Viktor. Mint mondta, a kormány kizárólag azt tartja szem előtt, hogy Magyarország elsőként jusson a vakcinához, ebben sem a politikát, sem a nagy cégek érdekeit nem veszik figyelembe.

Megemlítette azt is, hogy a két héttel ezelőtt az iskolákban, egészségügyi- és szociális ellátóknál indított átfogó, célzott szűrés nyomán hazánk a legtöbbet tesztelő országok közé lépett Európában.

Orbán Viktor azt is elmondta, mindannyian köszönettel tartozunk az ápolóknak, orvosoknak, pedagógusoknak.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés