hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Orbán: Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, olyan sikeres, hogy egy héttel meg is hosszabbítják az oltási hetet, írja a Magyar Hang.

A legtöbben egyébként a harmadik vakcinát kérik, a kormányfő pedig ezt fontosnak nevezte, pláne azért, mert jön a karácsony: Idén lehet nagykarácsony, ha a harmadik oltást felvevők száma megnő – fogalmazott a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

Az esetleges zárások kapcsán a kormányfő azt mondta, hogy semmit sem zár ki, de minden rosszat szeretne elkerülni. Ha több lesz a harmadik oltás, a fertőzések számát pedig sikerül csökkenteni, akkor nem lesz zárás, ami szerinte csak a járvány lassítása.

Orbán Viktor a Magyar Hang beszámolója szerint arról is beszélt, hogy a vírus miatt komoly tudósközösségek dolgoznak, a gyermekek oltásába „sem ugrottak bele”. Most jutott el oda a világ, hogy azt meri mondani egy nagy gyógyszergyártó cég tudományosan igazolt eredmények alapján, hogy lehet adni a vakcinát a gyerekeknek. A kormányfő bejelentése szerint szereztek 2 millió vakcinát, ebből az első szállítmány decemberben fog megérkezni. Azt tanácsolta ezért, hogy a szülők ha tehetik, oltsák be a gyerekeket.

Az egészségügy állapotáról a kormányfő azt mondta, hogy ágyak vannak, felszerelés és egyelőre ember is. Van a ki nem nyitott járványkórház is, amit bármelyik pillanatban meg tudnak tenni. Furcsának nevezte, hogy az ilyenkor bevethető magyarországi egészségügyi kapacitások nagyságrendekkel nagyobbak mint például az osztrákoké.

forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala
forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink