hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Öngondoskodásra ösztönöz a kormány

Az egészségügyi ellátásokkal szemben tanúsított magasabb minőségi elvárások is a lehetőségek bővülése növeli az öngondoskodás fontosságát.

A Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára minderről a Világgazdaság című napilap által szervezett, Megtakarítási trendek - Felelősen a jövőnkről című budapesti konferenciáján tartott előadásában beszélt az MTI tudósítása szerint.

Gion Gábor hangsúlyozta: a kormány törekszik az öngondoskodási szemlélet terjesztésére. Célja, hogy a pénzügyi tudatosság fejlesztésével erősítse az öngondoskodási hajlamot. Az öngondoskodási lehetőségeket adókedvezményekkel, a lakossági állampapírokba történő befektetések ösztönzésével kívánja támogatni. Az állami segítségnyújtás mellett az öngondoskodás egyéni felelősségvállalást igényel a lakosságtól, csak egyéni döntések alapján jöhet létre.

A Világgazdaság beszámolója szerint az államtitkár beszélt arról is, hogy korábbi előrejelzések szerint 2030-ra már jelentősen érezhető gondokat prognosztizáltak a nyugdíjrendszer fenntarthatóságában, 2050-re pedig a rendszer összeomlásáról is beszéltek már. Az államtitkár szerint a jelenlegi kormány a második pillér kivezetésével, a korhatár előtti nyugdíjak és a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatával stabilizálta a rendszert.

 

(forrás: MTI, Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink