hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Nem megfelelő szappan okozta a szalmonellás megbetegedéseket

Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján, számolt be az M1 Híradó a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.

Mint közölték, az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe.

A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak. A termék gyártója ellen eljárás indult.

Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg; sok diák kórházba került.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink