hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Nem kötelező az ÁSZ képzése

A számvevőszék kurzusa nem kötelező, csupán lehetőség arra, hogy minél több jó gyakorlatot mutassanak be, írja a Népszava.

Az elmúlt években már ellenőrzött, központi költségvetési intézményként működő kórházak vezetőinek ajánlott a fel a képzést az ÁSZ – közölte hétfőn az intézmény.

A Népszavának nyilatkozó kórházigazgatók úgy érzik, nem lehetőséget, hanem vissza nem utasítható ajánlatot kaptak, amely heti 5-6 óra többletfeladatot is jelent számukra. Volt, aki azért sem értette a „beiskoláztatást”, mert az elmarasztalt intézmények túlnyomó többségében – a kormány által kirendelt – költségvetési felügyelő irányítja a gazdálkodást. Emiatt pedig a főigazgatók jó ideje lényegében egy sajtpapírt sem írhatnak alá a pénzügyi tárca megbízottjának tudta nélkül.

Az ÁSZ a lappal azt közölte, a kurzus nem kötelező, csupán lehetőség arra, hogy az intézményvezetők minél több olyan jó gyakorlatot ismerhessenek meg, amely segítheti őket a korrupciós kockázatok elkerülésében és a „szabályosság” betartásában.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink