hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Mosoly koncert az autistákért

Az autizmussal élők és családjaik megsegítésére gyűjtenek idén is a Mosoly koncerten, amelyen Rúzsa Magdi és a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel május 9-én a budapesti Erzsébet téren.

"A szervezők arra törekedtek, hogy olyan különleges koncertet hozzanak létre, egy olyan találkozást, amelyre még nem volt példa", hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán Rúzsa Magdi énekesnő. Mint mondta, az előadáson Fekete-Kovács Kornél vezetésével a Magdaléna Rúzsa című előadás dalai hangzanak majd el a 100 Tagú Cigányzenekar közreműködésével, egy korábban még nem hallott, különleges hangszerelésben.

Szijjártó-Nagy Szilvia, a koncertet szervező Út a Mosolyért Alapítvány elnöke felidézte: tavaly szakmai szervezetekkel közösen fogalmazták meg azt a célt, hogy létrehozzák az első Autista Krízisházat és Oktatási Központot Budapesten. A második alkalommal megszervezett jótékonysági koncerten ennek a központnak a létrehozására gyűjtenek. Hozzátette: az alapítvány legfontosabb feladata az autizmusról szóló ismeretek terjesztése.

Az adományokat támogatói jegyek vásárlásával, valamint a koncert ideje alatt, a téren felállított három adományponton várják, de lehet felajánlásokat eljuttatni a szervezethez a 13616-os adományvonal hívásával, továbbá az alapítvány számlaszámán keresztül is.

Az elnök felidézte, hogy a tavalyi koncerten 16 millió forint gyűlt össze, amelyből a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegén hozták létre az ország első akadálymentesített autista vizsgálóközpontját.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink