hirdetés
2021. március. 05., péntek - Adorján, Adrián.

Miniszteri döntés: meg kell ismételni a tisztújítást

Kásler Miklós határozata nyomán a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezeténél a teljes tisztújítást meg kell ismételni.

Jogsértések a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezeténél – A választott vezetés legitimitása továbbra is kérdéses – Új választás lesz? – címmel adott ki közleményt a Magyar Orvosi Kamara.

A MOK Budapesti Területi Szervezeténél 2019. október 5. napján megtartott tisztújító küldöttgyűlés lebonyolítása kapcsán történt számos szabálytalanság miatt a MOK Országos Felügyelőbizottsága vizsgálatot folytatott.  Vizsgálata eredményét a felügyeletet gyakorló EMMI Miniszterhez terjesztette fel.

Dr. Kásler Miklós miniszter folyó év november 25-én kelt határozatában utasította a szabálytalanul lebonyolított tisztújításban érintett területi vezetőt, hogy a jogsértések megszüntetéséről haladéktalanul intézkedjék. Ez azt jelenti, hogy a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezeténél a teljes tisztújítást meg kell ismételni, mivel egyéb módon az elkövetett jogsértések nem orvosolhatók.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink