hirdetés
2020. február. 29., szombat - Elemér.
hirdetés

Mihályi: érdemben nem történt semmi

A kormány nem akar sem átszervezést, sem biztosítási reformot az egészségügyben – mondta Mihályi Péter közgazdász a Klubrádióban.

hirdetés

Az egészségügyi közgazdász szerint 8-9 éve tartó állapot, hogy a kormány nem nyúl hozzá az egészségügyhöz, nincsenek komoly reformtervek, de időnként bedobnak szlogeneket, mint az új kórházak építését vagy az egészségtudatosság fejlesztését – viszont eddig érdemben nem történt semmi, és úgy véli, most se fog.

A reformhoz nem is annyira pénz, mint inkább koncepció, bátorság és valaki olyan kell, aki az adott gondolatot személyében szakmailag hitelesen tudja képviselni – közölte Mihályi Péter. De a mai hatalmi felállásban nem pénzről van szó, hanem arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök akar-e valamit. Innentől kezdve szerinte minden miniszter vagy államtitkár a biodíszlet funkcióját tölti be, Kásler Miklós is, amíg engedik neki.

A közgazdász megjegyezte: ha egy jótündér odavarázsolna három szuperkórházat arra a három pontra, amelyre Orbán Viktor odabök, és ezeket az intézményeket ki se kellene fizetni, érdemben az se változtatna a magyar egészségügy problémáin. Sőt, mivel nem lenne a működtetésükhöz kellő ember, csak növelné az anarchiát.

Arra a felvetésre, hogy a kormány jövőre körülbelül 6 százalékkal szán többet az egészségügyre, Mihályi Péter megismételte: nem pénzkérdésről van szó, hanem arról, hogy értelmesen kellene átszervezni a rendszert, végrehajtani egy normális biztosítási reformot, ez az alapkérdés – tette hozzá a Klubrádióban.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink