hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Miért adták át a meddőségi centrumokat?

Mihályi Péter egészségügyi közgazdász a KlubRádióban azt mondta, az ügy furcsa, és nem tudni, hogy a klinikák vezetői miért mentek bele.

Államosít a kormány? – kérdezte a KlubRádió Mihályi Péter egészségügyi közgazdászt. Szerinte az a nagyon furcsa az egészben, hogy 2022 végéig tart, mintha egyfajta bérleti konstrukciót rejtene, de nem tudni, mert titokban tartják. Különösnek nevezte azt is, hogy két fontos meddőségi centrum vezetője a nevét adta az ügyhöz, ők az Emmi honlapján nyilatkoztak pozitívan. Ez valami olyasmit sejtet, hogy „vagy megzsarolták, vagy iszonyatosan magas áron kifizették őket” – mondta.

Mihályi szerint a meddőségi klinikák ügye nagyon érzékeny kérdés, messze túlmutat a dolog orvosi, biológiai, tudományos vetületein. Az emberi élet legintimebb részeit érinti, és azt jelenti, hogy azok a párok, amelyek ezekhez az intézetekhez fordulnak, mostantól minden adatukat átadják az államnak.

Nagyon sok olyan látszólagos államosítási akció történt Magyarországon az elmúlt tíz évben, amelynél az állam közpénzből olyan visszautasíthatatlan ajánlatot tett, amelyre bolondok lettek volna nemet mondani. Ebben az esetben az lett volna a normális, ha a minisztérium felteszi a honlapjára a szerződéseket.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink