hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Mentők biodíszletként?

A 24.hu szerint az államtitkár érkezése miatt, 12 és 24 órás műszak után kellett statisztálniuk a mentőknek.

Múlt pénteken élő Facebook-videóban jelentette be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy Budapesten és Borsod megyében kiosztottak ezer darab új szolgálati egyenruhát abból a 85 ezer szettből, amelyre összesen 1,1 milliárd forintot költenek nyár végéig. A videóban a mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál mellett fontos szerepet kapott a mentők főigazgatója, Csató Gábor és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

A 24.hu információja szerint az OMSZ Markó utcai Központi Mentőállomásán nem fogadta kitörő öröm, hogy a fontos emberek érkezése miatt az éjszakai műszakot befejező nagyjából 15 mentőnek (két esetkocsi, két rohamkocsi és egy mentőgépkocsi teljes személyzetének) bent kellett maradnia a médiaszereplés miatt. A segítők közül volt, aki 24 órás, más 12 órás műszak után ment volna haza, és olyan gépkocsivezetőt is beállítottak statisztának, aki még aznap ismét felvette a munkát, így nem tudta kitölteni a törvényben előírt 12 órás pihenőidejét. A háborgókat azzal igyekeztek lehűteni, hogy délelőtt 11-ig, másoknak délig kifizetik a túlórapénzt. Ez a megoldás már csak azért is visszatetszést keltett, mert a hétköznapokban, a betegek érdekében végzett többletmunkát erősen korlátozták arra hivatkozva, hogy a kasszában nincs pénz túlórára.

A lap információi szerint a mentőknek azt mondták, hogy az államtitkár és a főigazgató érkezésekor a központi mentőállomáson tömegnek kell lennie.

További részletek és videó

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink