hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Lejtmenetben az egészségügy és az oktatás

Az egészségügy és az oktatás állapota is romlott az emberek relatív többsége szerint 2014 óta – ez derül ki az Iránytű Intézet legfrissebb, a Magyar Nemzet megbízásából készült kutatásából.

A felmérésből kiderül, a magyar társadalom 24 százaléka véli úgy, hogy romlott, további 26 százaléka pedig jelentősen rosszabbnak tartja itthon az egészségügy helyzetét a mögöttünk hagyott négy esztendőben. Ezzel szemben pozitív változást már jóval kevesebben érzékeltek, az emberek mindössze nagyjából egyötöde nyilatkozott így. Sokan voltak azok is, akik nem tudtak sem jó, sem rossz változásról beszámolni, a társadalom 27 százaléka tartozik ebbe a körbe – derül ki a Magyar Nemzet összefoglalójából.

Nem meglepetés, hogy a kormánypártok támogatói között találni a legtöbb olyan embert, aki elégedettebbé vált a betegellátással az elmúlt években, szám szerint 38 százalékuk vélekedett így. Viszont még a fideszes szavazók negyede is elégedetlennek tűnik, ők ugyanis azt mondták, hogy romlott az egészségügy állapota 2014 óta.

Az oktatás megítélése sem sokkal jobb. A kutatás adatai alapján a társadalom 40 százaléka szerint romlott, vagy pedig jelentősen romlott a gyerekek jövőjét előrevetítő szektor állapota.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink