hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés

Kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban

A Szaplonczay Manó Marcali Kórház mintegy kétmilliárd forint értékű eszközfejlesztésbe kezdett, az intézmény a forrás negyedének felhasználásával október elejére 4200 új eszközhöz, berendezéshez jutott.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a berendezések között vannak mobilröntgen- és ultrahangkészülékek, intenzív terápiás eszközök, műtőasztalok, defibrillátorok, gyógyszeradagoló pumpák, fertőtlenítő robotok és EKG-gépek is. Az eszközbeszerzés mellett fejlesztették a leletezést támogató informatikai rendszert is.

A kórház és az intézmény szakmai felügyeletét ellátó kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház folyamatosan együttműködik annak érdekében, hogy a kórház szolgáltatásait igénybe vevő mintegy 60 ezer ember minél magasabb színvonalú ellátást kapjon. Móring József Attila felidézte, hogy az eszközfejlesztésre egy tavaly augusztusi kormányhatározat adott lehetőséget. A döntés a kórházépület 10 milliárd forint értékű rekonstrukcióját is tartalmazta, de az építkezést az orosz-ukrán háborúval összefüggő szankciós intézkedések következményei miatt bizonytalan időre fel kellett függeszteni.

Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy Marcaliban is fontos cél az emberek egészségben eltöltött életeinek növelése, valamint a hozzáférhetőség javítása a magas színvonalú, lakosságközeli ellátásokhoz. Ehhez elengedhetetlen a humánerőforrás-, továbbá a várhatóan még az idén befejeződő eszközfejlesztés. Jelezte, a héten újabb 400 millió forint értékben érkeznek eszközök a marcali kórházba, a további berendezések, műszerek, köztük szűrőbuszok, orvostechnikai és informatikai eszközök megvásárlásához folyamatban van a közbeszerzési eljárás. Ez a kétmilliárd forint a legnagyobb összeg, amelyet a marcali kórház ilyen célra kapott az elmúlt tíz évben.

Az eszközfejlesztés során beszerzett lélegeztetőgép a marcali kórházban. Fotó: MTI/Kovács Anikó
Az eszközfejlesztés során beszerzett lélegeztetőgép a marcali kórházban. Fotó: MTI/Kovács Anikó

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink