hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Több mint 14 milliárd forintból fejlesztik a marcali kórházat

Csaknem 15 milliárd forintból fejlesztik a Szaplonczay Manó Marcali Kórházat, amely idén januártól önállóan működik.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfői, budapesti, korlátozottan nyilvános sajtótájékoztatóján elmondta, egy évvel ezelőtt készült el az a fejlesztési terv, amely a következő évtizedekre rendezi a kórház sorsát.

Az elmúlt években a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház tagkórházaként működő marcali intézményben 9,4 milliárd forintból építészeti átalakításokat végeznek, rendbe teszik a kórház és a kastély épületét, és egy új épületszárnnyal bővül a kórház. Ezen kívül informatikai és orvosi berendezésekre, fejlesztésekre további 2,2 milliárd forintot fordítanak.

A csaknem 15 milliárd forintos beruházással megújul a kastélyépület, egy 2500 négyzetméteres új szárny és közforgalmú gyógyszertár is épül, diagnosztikai, orvostechnikai és informatikai eszközöket vásárolnak. A fejlesztési forrás kétmilliárd forint értékben az ott dolgozók bérköltségeit is tartalmazza.

A somogyi egészségügyi fejlesztési program része egy diagnosztikai ellátásra alkalmas szűrőbusz üzembe helyezése is, 500 millió forintért.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink