hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Komáromi: Pécsett is felállt az SBO vezetője

Újabb sürgősségi osztály vezetője állt fel, mert sem a minisztériumtól, sem az egyetemtől nem kapta meg a kellő támogatást – árulta el Komáromi Zoltán az ATV Start című műsorában.

Az egészségügy területén az utóbbi időben felpörögtek az események – igaz, nem éppen pozitív irányban. Elhalálozott szívbetegről szóltak a hírek, ami nagy felháborodást keltett, miközben az EMMI-n belül is feszültségek keletkeztek. Hogy van-e összefüggés Székely László, szívsebész osztályvezető főorvos nagy port kavart elbocsátása és a hírekben megjelent beteg halála között, arra Komáromi Zoltán azt felelte: „szörnyű”, ami történt. Vagyis, hogy valakit egy márciusi – jól dokumentálható – függelemsértés miatt szeptemberben azonnali hatállyal állítanak fel, ráadásul az ügybe az államtitkár és a miniszter avatkozik be. Komáromi hozzátette, hogy a beteg megmenthető lett volna. Ráadásul az a tény, hogy egy munkahelyi konfliktusba államtitkári és miniszteri szinten avatkoztak be, szerinte azt mutatja, hogy „a minisztériumot” nem vezetik.

„Ez egy következmények nélküli ország, és egyre inkább az lesz” – vélekedett a háziorvos. Majd elmesélte, ismeri régóta az EMMI miniszterét, és a szkepticizmusa ellenére mégis előítéletek nélkül várta az új tárcavezető intézkedéseit, de azok nem voltak bizalomgerjesztőek, hiszen mindenkit kirúgott a tárcáról és a háttérintézményekből, akik valamennyire is tudták, hogy mit kellene csinálni. Helyettük ismeretlen emberekkel töltik fel a stratégiai pozíciókat. Majd hozzátette: egy évben három olyan rendezvényen is részt vesz, ahol a hagyományokból fakadóan a miniszter és az államtitkár is részt szokott venni, „ínségesebb időkben” is a helyettes államtitkár. A hétvégén a háziorvosok új szerveződésének országos konferenciája volt, ahol bár a helyettes államtitkár megígérte részvételét, mégsem volt jelen. Mint ahogyan a Járóbeteg-ellátás Országos Konferenciáján egy főosztály-vezető képviselte a minisztériumot, majd költői kérdést tett fel: „Félnek eljönni a szakmához?”.

Komáromi Zoltán kiemelte: a Honvédkórház körüli botrányok után Pécsen, az egyetemi sürgősségi osztály vezetője is felállt, mert „ellehetetlenítették a működését”, írja a lap.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink