hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kitartanak az egészségügyi minimum mellett

A közös szakpolitika újraformálásához elővették a 2017 őszén kilenc ellenzéki párt által aláírt Kincses Gyula-féle egészségügyi minimumot, írja a Népszava.

– Miután a múlt héten a pártelnökök megállapodtak, hogy a következő országgyűlési választáson a 106 egyéni körzetben mindenütt csak egy ellenzéki jelölt indul, megkezdődtek a szakpolitikai egyeztetések is – mondta a Népszavának az Ellenzéki Együttműködés (ELEGY) egészségügyi szakbizottságának egyik vezetője, Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos.

– A közös szakpolitika újraformálásához elővettük a 2017 őszén kilenc ellenzéki párt által aláírt Kincses Gyula-féle egészségügyi minimumot – tette hozzá Falus Ferenc, aki szerint az ellenzéki pártok most is fönntartják mindazt, amiben akkor megállapodtak.

Az ELEGY egészségügyi szakbizottságának társelnöke Pusztai Erzsébet. „Nincs egyéni ambícióm, ellenben látom és értem az egészségügy folyamatait, és segíthetek értelmezni ezeket az ellenzéki pártok politikusainak" – indokolta Pusztai Erzsébet kérdésre, hogy miért vállalta a társelnökséget. Hisz benne, hogy mostanra, éppen az elmúlt hónapok viszontagságai után már mindenki látja, hogy milyen egészségügyet nem akar.

Falus Ferenc szerint a munka most kezdődik, készülnek a problématérképek, és annak nyomán születik majd meg a valamennyi ellenzéki párt által elfogadható szakpolitikai koncepció. Falus szerint nagyon sokan állnak készen arra, hogy egy értelmes ügyért feladatot vállaljanak, és természetesen lesznek köztük olyanok is, akik nyíltan, a saját nevükkel nem is tudnak szerepelni a programalkotók között. De mindenkinek jut munka, akinek van víziója arról, hogy a jövő Magyarországának milyen egészségügyre van szüksége.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink