hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kásler Miklós Pintér vizsgálódásáról beszélt

Az az orvos, aki nem követte a miniszteri utasításokat, "nem volt összhangban" a hippokratészi esküjével – mondta Kásler Miklós.

A Miniszteri percek újabb etapját közölte Facebook-oldalán az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kásler Miklós mintegy három perces interjújából kiderült, hogy Pintér Sándor belügyminiszter valóban "valaminemű átvizsgálásba kezdett az egészségügyi tárcában, feladatokban, kérdésekben", ám mint azt Kásler kifejti, tekintettel a rendkívül régi, és gyümölcsöző szakmai kapcsolatra, amely őket összeköti, ő maga kérte arra a belügyi tárca vezetőjét, hogy szervezési tapasztalatait bocsássa az Emmi rendelkezésrée abban, hogy az egészségügy struktúráját, illetve az esetleges átalakításának lehetőségeit áttekintsék.

A járvány ideje alatt kiadott miniszteri utasítások a hippokratészi eskü, különösen annak egyik kitételének szellemében születtek, ami szerint a beteg érdeke a legfőbb törvény (Egészen pontosan idézve: „Salus aegroti suprema lex esto” – „A beteg üdve a legfőbb törvény”. A Szerk.). Az utasítások alapgondolata az volt, hogy minen beteget el kell látni, azok az orvosok tehát, akik nem követték az utasításokat, nem voltak összhangban a hippokratészi esküjükkel – jelentette ki a miniszter, hozzátéve azt is, hogy azok a betegek, akit ilyen irányú sérelem ért, forduljanak az adott kórház igazgatójához, a betegjogi képviselőhöz, vagy akjár az Emmihez.

Kásler Miklós kijelentette azt is, hogy az egészségügyi és szociális dolgozók a járvány minden pillanatában megkapták azokat a védőfelszereléseket, ami indokolt volt.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink