hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kásler: Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra

Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra és meg kell tenni minden olyan intézkedést, amit ebben a helyzetben lehet azért, hogy védjük az emberek egészségét és életét – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben videósorozat legújabb részében.

A miniszter a 60 év fölött be nem oltottak kapcsán azt mondta, hogy személy szerint fogják megkeresni az orvosaik őket, és megpróbálják velük megértetni, hogy a saját életük érdekében vállalják az oltást.

A járványügyi adatokról elmondta, hogy Angliában 5 hét alatt megötszöröződött a fertőzöttek száma. Hollandiában az utolsó 10 napban meredeken emelkedtek a számok. Izraelben is aggasztó a fertőzés növekedése annak ellenére, hogy a lakosság 80 százalék fölött átoltott Pfizer vakcinával – tette hozzá. Teljesen egyértelmű, hogy a kétszer átoltottak körében is növekszik a fertőzés gyakorisága, amiből az következik, hogy a harmadik oltást előre kell sorolni és el kell indítani – hangsúlyozta Kásler Miklós. A harmadik oltásról azt is kijelentette még, hogy nem vagyunk világelsők, számos országában zajlik már a folyamat, így például Kanadában, amely a világ legjobb egészségügyi rendszerével rendelkezik.

A magyarországi szakmai grémiumok azokat az oltásokat preferálják, amelyek különböznek az első kettőtől – emelte ki. Itthon február 15. és június 10. között 3 és félmillió embert oltottak és vizsgálták statisztikusok, hogy közülük hányan fertőződtek meg és hányan haltak meg – számolt be a miniszter. A vakcinák a fertőzés lehetőségét 80%-ban megelőzték. A Pfizer 84%-kal, a Moderna 88%-kal, az AstraZeneca 73%-kal, Sinopharm 73%-kal, Szputnyik 88%-kal – részletezte a tényeket.

Az Emmi minisztere arról is beszélt, hogy az egészségügyi beruházásokat érintő bejelentéseket háttérbe szorították a járvány hírei, de a fejlesztések folyamatosan zajlanak.

hirdetés

Könyveink