hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Jönnek a bringás mentők (Bővítve!)

A bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be, különösen azokon a területeken, ahonnan az átlagosnál is több a hívás, írja a Népszava.

Az Országos Mentőszolgálaton (OMSZ) belül július eleje óta az állomásvezetők feladata felmérni, hogy a mentőápolók közül kik vállalnának többletbérezés ellenében szolgálatokat egy új kerékpáros mentőegységben. A bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be, különösen azokon a területeken, ahonnan az átlagosnál is több a hívás. A főváros, illetve a Közép-Magyarországi Régió éppen ilyen.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál megerősítette a lap információját. Mint kérdéseikre válaszolva írta: a fővárosban jövő tavasszal indul a program, jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik. 

A tesztüzem pedig heteken belül megkezdődhet. Terveik szerint a főváros belső, forgalmas területein találkozhatnak majd az emberek a kerékpáros elsősegélynyújtókkal. Kedvező tapasztalatok esetén ezt a mentési módszert akár más városokra is kiterjeszthetik.

A kommunikációs vezető válaszából az még kiderült, hogy a kerékpáros mentésről nemzetközi tapasztalatokat is begyűjtött az OMSZ. Így tanulmányozták a nagy-britanniai, az amerikai és a kanadai hasonló szolgálatok gyakorlatát.

*

A kerékpáros egység bevezetését jelenleg elhamarkodott és szakmailag megalapozatlan döntésnek tartjuk – írja közleményében a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ). Az egyik probléma szerintük az, hogy ismételten elmaradt az érdekképviselettel történő konzultáció, a másik pedig, hogy a közép-magyarországi régió, és azon belül a főváros az egyik legleterheltebb terület.

(forrás: Népszava, Facebook)
hirdetés

Könyveink