hirdetés
2020. augusztus. 11., kedd - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

Jön a "valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztés"

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint Budapest "valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztése indul el", írja az MTI nyomán a hvg.hu.

hirdetés

Körülbelül 1,3 milliárd forintból fejlesztik a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetet és Baleseti Központot az Egészséges Budapest Program keretében – ezt a Fidesz budapesti elnöke jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté azt mondta: 192 millió forint jut eszközbeszerzésre, valamint további 1 milliárd 105 millió forint a Péterfy utcai és a Fiumei úti telephely korszerűsítésére. A Fiumei úton megújul a fűtési rendszer, a gépészet, felújítják a lifteket, a kórtermeket, a folyosókat és a vizesblokkokat, valamint bővítik az épület tetején található helikopterleszállót. Egy 1500 adagos főzőkonyhát is kialakítanak, valamint kiépítik a központi labort. Az épületben legutóbb 1978-1982-ben volt teljes körű felújítás, azóta csak állagmegóvást végeztek.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerint Budapest "valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztése indul el" az Egészséges Budapest Programmal, a következő nyolc-kilenc évben több mint 700 milliárd forintból újul meg a fővárosi ellátórendszer. Eddig 51 milliárd forint elköltéséről született döntés, ebből 21 milliárd jut eszközfejlesztésre, 19 milliárd forintból pedig a beruházások előkészítése kezdődhet meg. A következő években három centrumkórházban, 25 egyéb kórházban és hét szakrendelőben kezdődnek el a fejlesztések – közli a lap.

(forrás: hvg.hu/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink