2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Itt növekszik a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

Debrecenben és Nyíregyházán növekszik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: Békéscsabán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szolnokon, Budapesten és az agglomerációban csökkenő, míg Debrecenben és Nyíregyházán növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 41. héten végzett szennyvízvizsgálatok.

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei alapján a járvány nem ért véget, ezért a legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató emberek álljanak munkába, menjenek közösségbe, különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira. Kerüljék a zsúfolt helyeket, helyzeteket, kiemelten a zárt térben szervezett rendezvényeket.

Továbbra is szükséges a higiénés szabályok betartása, az arc érintésének elkerülése, az alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, a felületek rendszeres alapos fertőtlenítése, valamint gyakori szellőztetés.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés