hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Itt lehet pályázni országos szakfelügyelőnek

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kiírta a pályázatot az országos szakfelügyelői feladatok ellátására, itt vannak a feltételek.

Az országos szakfelügyelő pályáztatás útján kerül a szakfelügyelői névjegyzékbe, és állandó megbízás alapján látja el feladatait. A szakfelügyeleti tevékenység célja az egészségügyi ellátás teljes folyamatában az egészségügyi ágazati jogszabályok, továbbá a szakmai tevékenység minősége, a szakfelügyelet tárgyában, illetve az egyedi panaszok kivizsgálásával kapcsolatban a szakmai előírások, protokollok érvényesülésének hatósági célú ellenőrzése, valamint a megelőzésnek és a betegellátásnak a szakma szabályaival, érvényben levő szakmai irányelvekkel, eljárásokkal, ajánlásokkal, nemzetközi legjobb gyakorlattal való összevetése, értékelése az alkalmazott eljárások dokumentációs rendszere és az adatszolgáltatás minőségi követelményeinek meghatározása és értékelése, a kapcsolódó konzultáció lefolytatása és a minőségfejlesztés módozatainak meghatározása.

Szakfelügyeleti tevékenységre az pályázhat, aki rendelkezik érvényes működési nyilvántartással a szakterülete ellátásához szükséges szakképesítése vonatkozásában, és érvényes szakmai kamarai tagsága van, Az adott szakterületen – összevont szakmáknál legalább az egyik szakma vonatkozásában – van szakvizsgája, nem orvosi szakterületek esetében szakképesítése.

A pályázónak az adott szakterületen legalább 10 éves, nem orvosi szakterületek esetében legalább 8 éves gyakorlati idővel, speciális szakértelemmel és gyakorlattal, jó kommunikációs és interperszonális készséggel kell rendelkeznie.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent többek között az egészségügyi minőségbiztosítási és minőségfejlesztésekben való jártasság, a tudományos fokozat, hazai és/vagy külföldi tudományos társaságban betöltött, vagy korábban betöltött tisztség, statisztikai- és kockázatelemzésben való jártasság, szakmai nyelvismeret, kórházban szerzett szakmai vezetői tapasztalat.

További részletek az NNK portálján.

(forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ)

cimkék

hirdetés

Könyveink