hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Hat egészségügyi szekció alakult a VOSZ-ban

Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta az üzletem.hu-nak Fábián Lajos, a szövetsége alelnöke, egészségügyi tagozatának elnöke.

„A VOSZ-nak korábban nem volt egészségügyi tagozata, egy kis, alvó szekció létezett a Szolgáltatási tagozaton belül. Két éve kaptam felkérést egy szakmai alapú, érdekképviseletet is ellátó tagozat létrehozására. Akkor a szekcióból a tagozattá válás volt a fő célom. Nagyon komoly szervező munkával elértem, hogy mára megfelelő létszámmal és szakmai tudással képviselteti magát a tagozatban az egészségügy valamennyi ága” – idézte fel az üzletem.hu szerint az indulást Fábián Lajos, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozatának elnöke, a TritonLife Csoport társtulajdonosa, az igazgatóság elnöke.

A szervező munka éppen a Covid-járvány tombolására esett, s ahogy az elnök fogalmaz: különösen az egészségügyi szektorban írt át mindent a járvány. „Azt az elvet vallom, hogy minden probléma egyben lehetőség is, a Covid-időszakot ezért a szervező munkára fordítottuk.”

A VOSZ-nak öt tagozata van, az egészségügy is elnyerte méltó helyét a szervezetben. A fő cél: úgy összehangolni a vállalkozói érdekeket, hogy ne egymás ellen, hanem egymásért dolgozzanak. Bár sok területen konkurensekről beszélünk, a közös érdek összeköti őket, vagyis a beteg, illetve a betegséget elkerülni szándékozó ember szolgálata.

Fábián Lajos nem titkolt szándéka, hogy a szektort érintő ügyekben olyan platformot építsenek, amely segítő, konzultatív kezet ajánlhat a mindenkori kormányzatnak.

A tagozaton belül hat, a teljes egészségügyet lefedő szekció felállítását javasolták, amit a VOSZ elnöksége elfogadott.

Az alábbi szekciókat alakították meg:

Alapellátási és fogászati szekció (Békássy Szabolcs szekcióelnök vezetésével),

Szakorvosi járóbeteg- és egészségügyi foglalkozás ellátásügyi szekció, (szekcióelnök: Kirschner András),

Szakorvosi fekvőbeteg ellátási szekció (szekcióelnök: Csernavölgyi István),

Diagnosztikai szekció (szekcióelnök: Gyarmati János),

Innováció és informatikai szekció (szekcióelnök: Skorán Ottó),

Egészségügyi technológiai szekció (szekcióelnök: Rádai Tamás).

(forrás: Üzletem.hu)
hirdetés

Könyveink