hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ha hivatalosan is szétválasztják az államit és a magánt, összeomlik

A jelenlegi egészségügyi rendszer folyamatosan romló állapota bármeddig is eltarthat. Ez olyan gödör, amelynek nincs alja, jelentette ki Kincses Gyula korábbi egészségügyi államtitkár az ATV Start műsorában.

A folyamatban látható az egészségügy kettészakadása, állapította meg. A gazdagabbaknak piaci alapon, különböző adókedvezmények révén elérhető egy rendes egészségügyi ellátás, míg a szegényeknek marad a közellátás, tette hozzá.

Kincses Gyula beszélt arról, ha kettéválasztanák hivatalosan a magán és az állami egészségügyet, akkor összeomlana a rendszer. Ugyanis, az állami egészségügy szegényellátássá züllene, a magánegészségügy pedig nem tudná fenntartani magát, magyarázta, és a nagyon súlyos betegségek kezelését sem tudná megoldani. Humánerőforrást tekintve pedig nincs elég orvos, hogy mindkét területre elegendő legyen, jegyezte meg, majd azt is hozzátette, ha a kormány mereven ketté akarná választani, akkor egyrészt rosszul járna a szegény is, a gazdag is, másrészt nem lenne lehetőség a "mutyizós összejátszásra" ami ma van, mert csak erősítené azt az eljárást, hogy zsebből zsebbe. Ha nem lehet legálisan pénzt kérni, akkor marad az illegális, jegyezte meg Kincses.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink