hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ha április 26., akkor PIT!

Az idei év nagy reménye az e-egészségügy indulása. Mit hoz mindez az ágazatnak? Milyen kihívásokkal és lehetőségekkel kell szembenézniük a patikáknak, a gyógyszeriparnak és az egészségügyi intézményeknek?

Bár mindenki rég óta várja, valójában az idei évben indul Magyarországon az e-közigazgatás és az e-egészségügy, amely az e-Recepttől az e-Beutalón át az egészségügy szereplői által közösen használt Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) indulását, alkalmazásának kezdetét is jelenti. Áprilisban indul az a pilot-vizsgálat, amelyben mintegy tucatnyi patika, kórház és más szolgáltató teszteli a közösen használt szolgáltatási teret. Az ígéretek szerint egy darabig még együtt él a papír alapú és az elektronikus recept, de miként érinti mindez például a gyógyszeripart?

Milyen kihívások és lehetőségek rejlenek mindebben? Milyen fejlesztések várhatóak és felkészültünk-e mindezekre? Egyelőre még sok a kérdés, számos rendelkezésre várni kell, ezért a Medical Tribune és az Infotér a Szinapszis piackutató szakmai partnerségével április 26-án megrendezi a PharmaInfoTech konferenciát.

A rendezvényen a többi közt szóba kerül, hogy mi is az az e-egészségügy? Kinek mi a dolga? Milyen megvalósult és még indulásra váró projektek vannak? Mik a célok és lehetőségek a hazai gyógyító szektorban, s miként tudnak ehhez kapcsolódni az ágazat többi szereplői? Mit akar a 3.0-ás beteg és hogyan kerülhetők el mindezek adatvédelmi-adatkezelési buktatói?

Nagy szeretettel hívjuk-várjuk az érdeklődőket április 26-án 9 órától a Müpa Budapestben (1095, Budapest, Komor Marcell u. 1.).

További információ a MedicalOnline honlapján

 

 

MedicalOnline
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink