hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Gyűjtik már az átalánydíjas magánbetegeket

Az egészségbiztosítás vásárlás adó- és járulékmentes lehetőségéről túl későn értesültek a cégek ahhoz, hogy az már idén megmozgassa a piacot – írja a hvg.hu.

A sokat vitatott törvénymódosítás üzleti hatása majd csak november-december táján tűnhet ki, amikor a HR-esek döntenek a jövő évi cafetéria-csomagokról. Sikert sejtet, hogy a munkáltatói kölcsönön és a bérleten kívül ma jóformán csak a betegbiztosításokkal lehet egy forintért egy forint értékű szolgáltatást vásárolni a dolgozók számára.

Az egészségbiztosítási piacon azonban már így is van mozgolódás, a Generali Biztosító múltheti hangos beköszönése adta az apropót, hogy a hvg.hu áttekintse a piac jelenlegi szereplőit, s jellemző fixdíjas szolgáltatáscsomagjait.

A most induló Generali mellett már piacra lépett az osztrák Union, az Uniqa és a holland ING: közülük az első három anyabiztosítója is kiterjedt egészségbiztosítási tevékenységet folytat. Az ING tulajdonosa nem dolgozik ezen a területen, viszont az ügyfélköre miatt megérte külsős partnerek termékeivel elindulniuk. A piacon fekete lóként tartják számon a Signalt, amely Németországban, de még Lengyelországban és Romániában is foglalkozik egészségbiztosítással, nálunk viszont ezt az üzletágat egyelőre még nem aktiválták. Az AXA is kínál betegbiztosítást, de a cég nemzetközi biztosításokat próbál Magyarországon értékesíteni, akár az amerikai Metlife, amely összegbiztosítások mellett az anyacég egyik csomagját kínálja.

A biztosítók alapszintűnek tekinthető csomagjában általában non-stop telefonos orvosi tanácsadás, valamint járóbeteg-szakellátáshoz, egynapos sebészethez és diagnosztikai vizsgálatokhoz kapcsolódó szolgáltatásszervezés van benne és a szolgáltatások általában is komfortosabbak az államinál. Az igazi eltérések a csomagokban az extráknál találhatók, melyek között védőoltást, hotelszolgáltatást, amerikai orvosi konzultációt, diétás tanácsadást, műtétet egyaránt talált a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink