hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Gulyás: Személyi következményekkel járhat az eladósodás

A kórházaknak vásárolt elektromos autók beszerzéséről a Miniszterelnökséget vezető miniszter semmit nem tud – derült ki a 144. Kormányinfón.

Az érintettekkel tárgyal a kormány – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 144. Kormányinfón, csütörtökön a Népszava kérdésére válaszolva. A lap azt firtatta, a traumatológusok és a fogorvosok akciói, valamint a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlése után várható-e az orvosok bérének emelése. A politikus hangsúlyozta, a kormány számára kiemelt fontosságú az egészségügy, és úgy vélik, hogy szükséges a fizetések további emelése.

Csak alapos vizsgálat után, adott esetben személyi következmények mellett hajlandó kifizetni a kormány a kórházak adósságát – reflektált Gulyás Gergely a konszolidációval kapcsolatos kérdésre. Mint fogalmazott, az egészségügy finanszírozása régóta vita tárgya, azt azonban elfogadhatatlan, hogy minden évben adósságot termeljenek az intézmények, bár – tette hozzá – vannak elfogadható indokok a túlköltésre. Ezen okok feltárását követően kell érvényesíteni a menedzsment személyes felelősségét, amennyiben az fennáll.

Kormánytámogatással 249 elektromos Volkswagen Golf típusú autót vásároltak kórházaknak – jelentette be az emberi erőforrások minisztere múlt hét szerdán Budapesten. Gulyás Gergely kijelentette, a hárommilliárd forintos beszerzésről semmit nem tud, ilyen ügyekben a szaktárca dönt.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink