hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Frusztrált szakdolgozók várják a járvány újabb hullámát

Nagyon vegyesen néz az egészségügy a negyedik hullám elé – vélte Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Klubrádióban.

Soós Adrianna arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány két hulláma közt sem tud minden egészségügyi dolgozó pihenni, de részleges szabadságolások már zajlanak. Ez azonban az egyes hullámok alatt feltorlódott várólisták, mellett nem jelent igazi könnyebbséget.

Fontosabb problémaként emelte ki, hogy a vállalhatatlan körülmények miatt nem állt meg az egészségügyi dolgozók elvándorlása. Ennek oka, hogy a járvány alatt végzett plusz munkáért semmilyen töbletelismerést nem kaptak, az orvosokhoz képest csökkent a keresetük. Ilyen körülmények közt "rendkívül frusztrált, még jobban megfogyatkozott számú szakdolgozói kör várja az új járványhullámot". A helyzet annyira súlyos, hogy tapasztalat, és megfelelő végzettség nélküli dolgozókat kell felvenni, ami semmiképpen nem oldja meg a problémát.

A felmondások okai köztt ott van az is, hogy vannak, akik nem akarják felvenni a kötelező oltást. Soós úgy véli, hogy a megfelelő tájékoztatás hiánya miatt történhet mindez, valamint azért, mert az érintettek a személyük elleni támadásnak vélik a kötelező vakcinációt.

A beszélgetést ITT hallgathatja meg

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink