hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Fel kell venni a maszkot!

A Pfizer-gyógyszergyár vezérigazgatója szerint nagyjából 12 hónap múlva lecseng a járvány, de évente szükség lehet oltásra, közli az ATV Híradó.

A Pfizer-gyógyszergyár igazgatója szerint, 12 hónap múlva lecseng a világjárvány, és vissza lehet térni a korlátozásmentes élethez

Rusvai Miklós szerint a magyar lakosság másfél éven belül védettséget szerez vagy oltás vagy átfertőződés révén. „Onnantól kezdve már részleges immunitással mindenki rendelkezik, a korona vírus problémát nem fog okozni” vélekedett a virológus. Hozzátette: ugyanez, világviszonylatban két-három évet is igénybe vehet.

Lisziewicz Julianna tapasztalata az, hogy csak a vakcina nem elég, a védekezéshez jelenleg a maszk is kellene. Az immunológus két országot hozott fel példának. Az egyik Izrael, ahol csak a vakcinákkal védekeztek, és a lakosság 80 százaléka be volt oltva Pfizerrel, de a negyedik hullám magasabb volt, mint a harmadik hullám. A másik Olaszországot, ahol 70 százalékos átoltottságot sikerült elérni különböző vakcinákkal, és a negyedik hullám aránylag kicsi volt. „Mi a különbség Olaszország és Izrael között? Hogy Olaszországban még mindig kötelező a maszkot felvenni” – mutatott az ATV Híradónak nyilatkozva. Hozzátette: szerinte nem érdemes várni a kormányrendeletre, fel kell venni a maszkot.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink