hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Fejleszti sugárterápiás eszközparkját a kaposvári kórház

A Kaposi Mór Oktató Kórház 800 millió forintot költ sugárterápiás eszközparkja fejlesztésére jövő őszig, tájékoztatott a kaposvári intézmény.

A kórház az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott beruházás részeként új lineáris gyorsítót, valamint úgynevezett közelterápiás besugárzókészüléket vásárol, továbbá modernizálja a tervező-és adminisztrációs rendszerét.

A gyógyító és a tüneti radioterápiás kezelésekhez egyaránt használható lineáris gyorsítóval lehetővé válik, hogy az orvosok a daganat és a védendő szervek pillanatnyi állapotához igazítsák a besugárzási tervet, így a kezelés teljesen egyénre szabható, a környező szövetek dózisterhelése csökkenthető.

A fejlesztésnek köszönhetően két gépen tudják biztosítani a hozzáférést ezen ultramodern kezelésekhez.

Az új közelterápiás besugárzókészülék és a teljes rendszerintegráció a prosztatadaganatok sugárterápiás palettáját teszi teljessé Kaposváron. Ez a technika a prosztatadaganatok célzott, magas dózisú közelterápiájánál alkalmazható, szoftveresen integrálva az ultrahang és az MRI képi információit.

A kórház klinikai onkológiai centrumának sugárterápiás egysége évente mintegy 1200 új beteget kezel. A fejlesztést a daganatos megbetegedések számának emelkedése teszi szükségessé.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink