hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Érvénytelenítené az országos szakfelügyelői pályázatot a kamara

A Magyar Orvosi Kamara az országos szakfelügyeleti pályázat eredménytelenné nyilvánítását kéri az országos tisztifőorvostól.

A MOK az alábbi levéllel fordult az országos tisztifőorvoshoz, egyúttal az EMMI miniszterét és államtitkárát is tájékoztatva:


Müller Cecília                                                                                           2015-3/2019

országos tisztifőorvos     

Országos Tisztifőorvosi Hivatal

 

Tisztelt Országos Tisztifőorvos Asszony!

Folyó év augusztus 8-án, 36700-11/2019/EÜIG ikt. számon kelt levelében a 16/2019. (VII.30.) EMMI rendelet 8. § (4) bekezdésre hivatkozva, az abban foglaltak alapján az országos szakfelügyelői feladatok ellátására benyújtott pályázatok véleményezésére kér fel. A tárgyban megküldött pályázatokat egytől-egyig áttekintettük, összevetettük a rendeletben előírt országos szakfelügyelői feladatokkal, és valamennyi szempontot mérlegelve indítványozzuk és kérjük, hogy hivatala az országos szakfelügyelői feladatok ellátására szolgáló pályázatot jelen formájában és fordulójában

nyilvánítsa eredménytelennek.

 

Továbbá indítványozzuk és kezdeményezzük az érintett jogszabály megfelelő módosítását, és azt, hogy a pályázatot annak megtörténte után újra írja ki.

Indítványunk indoka alapos. Bár a pozíciókra pályázók többsége a jogszabályban meghatározott pályázati feltételeknek megfelel, ez nem feltétlenül jelent a feladat ellátására való maradéktalan alkalmasságot. Az országos szakfelügyelői teendők jogszabályban leírt mennyisége, sokrétűsége miatt az jelentős energiát és időráfordítást igényel, feltételezi a pályázó adott szakmára való teljes, országos áttekintését. Mindehhez képest a feladatra szánt javadalmazás említésre sem méltó, mondhatni méltatlan. Tájékozódtunk továbbá a szakmai alkalmasság elbírálásának tekintetében is. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy e fontos pozíciók betöltésére úgy kerülne sor, hogy az adott szakma Szakmai Kollégiumi Tagozata a jelöltről semmiféle tájékoztatást nem kap, szakmai vélemény alkotására nem nyílik módja.

Tekintettel arra, hogy a betöltendő pozíciók alapvetően szakmai feladatot takarnak, szakmai kollégiumi véleményezés nélkül köztestületünk a végleges véleményalkotás felelősségét nem vállalhatja, és nem is vállalja.

Jelen levelemet tájékoztatásul megküldöm az EMMI miniszterének és az egészségügyért felelős államtitkárnak is.

 

Tisztelettel:

Dr. Éger István

Budapest, 2019. augusztus 27.

hirdetés

Könyveink