hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A Kormányinfón is szó esett az érsebészeti ellátásról

Érsebészeti centrumot alakítanak ki a GOKI-ban (Bővítve: A Kormányinfón...)

Az Egészséges Budapest Program koncepciója szerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben alakítanak ki érsebészeti központot.

Az Egészséges Budapest Program elképzelései alapján Budapest térségben is centrumokban fog koncentrálódni az érsebészeti betegellátás, ahol biztosíthatóvá válik a magas szintű technológiai háttér és a magas szakmai tudást igénylő szakembergárda – közölte lapunkkal az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Az Egészséges Budapest Program fejlesztési koncepciójában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben alakítanak ki jelentős beruházással (CT-, MR-, angiográfiás készülék, intenzív osztály felújítás, műtő korszerűsítés és több mint 1,5 Mrd Forint értékben) egy XXI. századi technikai felszereltségű, európai színvonalú érsebészeti központot, amely biztosítja majd a térség valamennyi betege számára a lehető legmagasabb szintű ellátást.

A Péterfy Sándor utcai Kórház Országos Traumatológiai Intézetben korábban alkalmazásban levő érsebész szakorvosok szakmai munkájukat részben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet érsebészeti központjában, részben más fővárosi érsebészeti központban folytatják és látják el az ügyeleti szolgálatot is a minél magasabb szintű betegellátás biztosítása érdekében.

Érsebészetről a Kormányinfón

Az egészségügyre, és az egyes kórházakban felmondott érsebészekre vonatkozó kérdésekre Gulyás Gergely azt mondta, vannak hiányszakmák az egészségügyben, ahova nehéz orvost találni, de az ellátás biztonsága minden területen garantált. Ma Magyarországon nem 33 ezer orvos dolgozik, mint a kormányváltáskor, hanem 39 ezer – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

cimkék

hirdetés

Könyveink