hirdetés
2020. március. 31., kedd - Árpád.
hirdetés

Érsebészet: visszaáll az akut ügyeletbe a Péterfy

E hónap elejétől a Péterfy is visszaáll a forgó rendszerbe, és havonta négy ügyeletet tud vállalni, értesült a Magyar Narancs.

hirdetés

Június végén a MedicalOnline számolt be arról, hogy életét vesztette a Péterfy kórház érsebész főorvosa, ezért az ellátást rögtön át kellett szervezni, az ügyeletet pedig már márciusban. A Magyar Narancs a jelenlegi helyzetet felmérve megtudta, e hónap elejétől a Péterfy is vissza tud szállni az érsebészeti osztályok forgó rendszerébe és havonta négy ügyeletet tud vállalni. Március óta ezt az intézmény helyett a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikája, a GOKI, a Szent Imre Kórház, a Bajcsy Zsilinszky Kórház és a Honvédkórház végezte, Sásdi Antal főigazgató tájékoztatása szerint az ellátásért járó finanszírozást is megosztva egymás között.

A főigazgató azt is elmondta, hogy július 15-én állt munkába egy érsebész szakorvos, október 15-én pedig érkezett még egy, illetve megbízási szerződéssel dolgozik egy harmadik érsebész szakorvos is a Péterfyben, illetve egy rezidens is. „Az újonnan alkalmazott érsebész szakorvosokat a magánszférából és sebészeti osztályról hoztuk vissza az érsebészeti rendszerbe.”

„Papíron most már megfelel a Péterfy a minimumfeltételeknek, viszont főállású érsebészből még mindig csak kettő van, emellett egy rezidens és egy részállásban dolgozó nyugdíjas kolléga van az intézményben” – kommentálta a Péterfy helyzetét Szeberin Zoltán, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság (MAÉT) elnöke.

Hozzáteszi, a Péterfy valóban visszatért november elejétől az akut ügyeleti rendszerbe, előtte azonban hónapról hónapra mondták le az ügyeletet, így hosszabb távra nem lehetett előre tervezni, jobb lett volna, ha negyedévre lemondják azt, ha látták előre, hogy az új kolléga csak november elején csatlakozik a kórházhoz. Szeberin elmondta, a Péterfy Kórház helyett dolgozó osztályok a helyettesítésért plusz finanszírozást nem kaptak.

(forrás: Magyar Narancs)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink